Son Yazılar
Anket
Daha Önce Umreye Gittiniz mi?
  • Evet
  • Hayır

Umre Seyahat Sözleşmesi

Umre Seyahat Sözleşmesi

İKLİM TURİZM UMRE SEYAHAT SÖZLEŞMESİ

 

İşbu sözleşme İklim Taşımacılık Eğitim Turizm San. Ve Tic. A.Ş (kısaca İKLİM TURİZM) ile ………………………………………………………(Bundan Sonra kısaca MÜŞTERİ olarak geçecektir) arasında imzalanmıştır. İklim Turizm’in Adresi: Kıztaşı cd. Açıklar sk. No:27/2 Fatih- İstanbul- Fatih VD/470 008 55 70 

                                    

Sözleşme tarihi

 

MÜŞTERİ Ad, Soyadı

 

MÜŞTERİ telefonları

 

MÜŞTERİ’nin gitmek istediği tarih

5 AĞUSTOS 2024 – SUUDİ ARABİSTAN HAVAYOLLARI

MÜŞTERİ’nin gitmek istediği program

EKONOMİK SERVİSLİ OTELLER - 15 GÜN 14 GECE – 1 ADET 2 KİŞİLİK ODA

MÜŞTERİ’nin ödeyeceği kişi başı ücret

2’Lİ ODA: 1.350 $

 

Madde 1- İKLİM TURİZM sadece adı geçen MÜŞTERİ’ye karşı sorumluluk taşır. Grup adına grup lideri olarak yukarıda ismi geçen MÜŞTERİ’Yİ sorumlu kabul eder.

 

Madde 2-  Fiyata dâhil hizmetler:  Yukarıda “Kişi başı tur ücreti” olarak belirtilen fiyatlara aşağıdakiler dâhildir:

·         Suudi Arabistan Vize ve Hizmet Bedeli

·         Ekonomi Sınıf Gidiş-Dönüş Uçak Bileti, Havalimanı vergileri

·         Seyahat Sigortası ve Hizmet Bedeli

·         TC. Diyanet İşleri Başkanlığı Tarafından İstenen Hizmetler

·         Otellerde Yarım Pansiyon Konaklama

·         Türkiye Havalimanından Uğurlama Hizmeti

·         Suudi Arabistan Cidde veya Medine Havalimanında Karşılama ve Uğurlama Hizmetler,

·         Havalimanı - Oteller ve Mekke ve Medine arası Transferler

·         Mekke- Medine’de Yapılacak Ziyaretler

·         İklim Turizm Rehberlik Hizmetleri

·         Katma Değer Vergisi

·         Her Yetişkin Kişiye Verilmek Üzere 5 l. Zemzem, Bagaj Seti, Umre Rehberi (Zemzem Suudi Arabistan’dan Dönüşte Verilecektir)

 

Madde 3- Fiyata dâhil olmayan hizmetler:  Yukarıda “Kişi başı tur ücreti” olarak belirtilen fiyatlara aşağıdakiler dâhil değildir:

·         Yurt dışı çıkış harcı bedeli 150 (YüzElli) TL (kişi başı)

·         MÜŞTERİ’nin yapacağı her türlü kişisel harcamalar ve otel ekstraları

 

Madde 4– İklim Turizm’in Sorumluluğu

İklim Turizm “ A” grubu bir seyahat Acentesi olup, MÜŞTERİ ve geziye katılanlar ile, oteller, konsolosluklar, havayolları, yemek firmaları ve taşıyıcı firmalar ile ilgili tüm konularda aracı durumundadır. Verdiği hizmet aracılık faaliyeti ile sınırlıdır. Bu nedenle, İklim Turizm verdiği aracılık hizmetinin dışında oluşabilecek sorunlardan dolayı sorumlu tutulamaz. İklim Turizm ile taşımayı üstlenen müesseseler arasında yapılmış anlaşmalar hilafına, araçların programlarda gösterilen saatlerde hareket yerinde bulunmamasından, kara, hava ve deniz araçlarının her türlü gecikmelerinden, arızalanmalarından, kaçırılmasından, sis, fırtına tipi ve her türlü diğer hava muhalefetlerinden, yol engeli gibi sebeplerden, yol güzergâhını değiştirmelerinden, grev, terör, savaş ve benzeri mücbir sebeplerden veya taşıma sırasında meydana gelebilecek her türlü kaza, yaralanma, kayıp, bagaj kaybı ve hasarından taşıyıcı sorumlu olup İklim Turizm sorumlu tutulamaz. Medine’de yapılan Ravza ziyaretleri Suudi Arabistan Hac Bakanlığı tarafından randevu sistemi üzerinden alınan randevularla gerçekleşmektedir. Sistemsel arızalar, randevu sistemi yoğunlukları ve uygun tarihli kadın veya erkek randevusu bulunamaması veya eksik kalması halinde, bu durumdan İklim Turizm sorumlu tutulamaz.

 

Madde 5-Ödemeler:

MÜŞTERİ’nin ödeyeceği kişi başı tur ücretleri peşin fiyatlardır. MÜŞTERİ’nin yapacağı ödemeler Dolar olarak İklim Turizm Banka hesaplarına yatırılacaktır. MÜŞTERİ Umre seyahatine kayıt sırasında toplam tur ücretinin en az % 50 sini ( ön ödeme )  Dolar cinsinden nakit olarak aşağıdaki İklim Turizm banka hesaplarından birine ödeyecektir. MÜŞTERİ Tur seyahat ücretinin ödemesini tamamını turun başlangıç tarihinden 20 gün önce İklim Turizm hesabına yatırmayı kabul eder. Ön ödeme olarak yapılan tüm miktarlar MÜŞTERİ’nin vize masrafları, uçak, otel rezervasyonları için kullanılacaktır. Tur ücretlerinin ödenmemesi veya geç ödenmesinden doğacak her türlü maddi yükümlülük MÜŞTERİ tarafından karşılanır ve bu sebeplerden doğacak her türlü iptalden İklim Turizm hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

 

İklim Turizm Banka Hesapları:

 

BANKA ADI

HESAP NO

ŞUBE

CİNSİ

KUVEYT TÜRK

TR 06 0020 5000 0000 8549 5001 01

FATİH

USD

ZİRAAT BANKASI

TR 2700 0100 0488 5705 5287 5018

FATİH

USD

 

Madde6-  Vize

MÜŞTERİ, kendisi veya grubu için, Suudi Arabistan Krallığı Başkonsolosluğu’nun Umre Vizesi için istemiş olduğu ilgili belgeleri, uçuş tarihinden en geç 3 hafta (20 gün)  önce eksiksiz olarak İklim Turizm’e teslim edecektir. Vize işlemleri Suudi Arabistan Krallığı Başkonsolosluğu’nun inisiyatifindedir. Vize işlemlerine başlanması o kişinin vizesinin kesinlikle alınacağı anlamına gelmez. Suudi Arabistan Krallığı Başkonsolosluğu, vize vermede sakıncalı gördüğü kişilere vize vermeyebilir. Vizesi çıkmayan MÜŞTERİ veya yakınları programını iptal ederlerse; İklim Turizm umre seyahatini iptal eden kişiler için o güne kadar yapmış olduğu otel, uçak bileti, vize masraflarının tamamını MÜŞTERİ’den tahsil edecektir.

 

 

Madde 7- MÜŞTERİ’den istenen bilgiler ve grup lideri olarak MÜŞTERİ’nin sorumlulukları

MÜŞTERİ, grubunda yer alan kişilerin otellerde konaklama biçimi, kaç kişilik odalarda kalınacağı, kimlerle kalacağı gibi detayları içeren odalama bilgisini ve grubunda yer alan kişilerin cep telefonu bilgilerini İKLİM TURİZM’e yazılı olarak kayıt esnasında bildirmelidir. MÜŞTERİ seyahatin başlamasından 48 saat önce bu bilgileri İKLİM TURİZM ile teyit edecektir. İKLİM TURİZM kişilerin cep telefonu bilgilerini seyahat sırasında olağanüstü olabilecek durumlarda kişilere ulaşmak için ve duyuru, ilan, reklam sms bildirimlerinde bulunmak için veri tabanında saklayacaktır. Cep telefonu bilgisi İklim Turizm’e verilen MÜŞTERİ, sms alma onayı vermiş kabul edilir. Umre seyahatinin detayları ile ilgili bilgilendirmeyi MÜŞTERİ, grubunda yer alan kişilere kendisi yapılacaktır. MÜŞTERİ, grubunda yer alan kişilerin Umre seyahati süresince kişilerin belirtilen saatlerde belirtilen yerlerde bulunmaları, otel odalarını boşaltmaları, bagajlarını teslim etmeleri vb. gibi konularda grup adına İKLİM TURİZM’e karşı sorumludur. Hediye olarak verilen Umre kitapçıkları, Tur program yazıları, bagaj ve el çantaları, grup lideri olarak grubunda yer alan kişi sayısınca topluca MÜŞTERİ’ye teslim edilecektir.

 

Madde8 – Turun iptali veya Vazgeçme

a) İklim Turizm kendi iradesi dışında oluşan nedenlerle (uçak iptali, vizelerin yetişmemesi, yeterli sayıya ulaşılamaması vb.)  veya mücbir sebeplerden kaynaklanan durumlarda; MÜŞTERİ’ye bildirerek turu tek taraflı olarak iptal etme hakkına sahiptir.

b) MÜŞTERİ herhangi bir sebeple seyahatini iptal eder veya katılmaktan vazgeçerse İklim Turizm, kendisine bu iptalden dolayı gelecek cezayı veya paket tur için o güne kadar yapmış olduğu otel, uçak bileti, vize masraflarının tamamını MÜŞTERİ’den kesinti yapma hakkına sahiptir.

 

Madde9- İklim Turizm tur organizasyonunda olabilecek uçak, otobüs vs. gibi araçların gecikme (rötar)  ve/veya tehirinden sorumlu tutulamaz. Özellikle havayolu şirketinden kaynaklanan uçakların tehir edilmesi, parkur değişikliği, uçuş saatlerinin değiştirilmesi durumları İKLİM TURİZM’in sorumluluğu dışındadır. Umre seferlerinde genellikle charter (tarifesiz) uçuşları olması nedeniyle havayolları uçuş programlarında değişiklikler olabilmektedir. Bu değişiklikler İKLİM TURİZM’in paket turdaki gün sayısını azaltırsa MÜŞTERİ’ye eksik günler için masraflar kesilerek ödeme yapılır.  Uçuş değişiklikleri paket tur gece sayısında ilaveye neden olursa ilave günler için konaklama hizmet bedelleri MÜŞTERİ’den tahsil edilir.

 

Madde10 - İklim Turizm, tur başlangıcında MÜŞTERİ’yi havaalanında karşılar. Belirtilen buluşma mahalli dışında MÜŞTERİ kendi ulaşımını kendisi sağlar. (Türkiye içi). MÜŞTERİ uçuştan 3 saat önce havaalanında bulunmak zorundadır. Suudi Arabistan sınırları dâhilinde de MÜŞTERİ Havayolu şirketinin bildirdiği sürelerde havaalanında bulunmak zorundadır.

 

Madde 11- Geziye katılan her yolcunun uluslararası hava taşımacılığı kurallarına istinaden 30 (otuz) kg. ı geçmemek ve 50*70 cm. ebatlarından büyük olmamak kaydı ile yanında bagaj bulundurma hakkı vardır. MÜŞTERİ bagaj kilo haddini aşar ise İklim Turizm bu durumdan sorumlu olmaz. Bagajların ve içindeki eşyanın her türlü sorumluluğu sahiplerine aittir. Yolcunun seyahat sırasında kullandığı eşyaların kaybından, hasara uğramasından, unutulmasından sadece ve sadece yolcunun kendisi sorumludur.

 

Madde 12- Otellere Yerleşme

İKLİM TURİZM broşürlerinde belirtilen oteller ve tüm dünya otellerinde check-out (otelden çıkış) Saat 12.00. Check-in (otele giriş) Saat 16.00’dır.Uçak saatlerinden dolayı otele giriş gündüz saat 16.00 den önce gerçekleşecekse bir gece önceki otel konaklama paket tur gece sayısına dâhildir ve bedeli MÜŞTERİ’den tahsil edilir. Uçak saatleri ile otellere giriş çıkış saatleri arasında saat farkı varsa MÜŞTERİ eşyalarını otelin lobisine bırakarak İKLİM TURİZM rehberleri eşliğinde Harem’e ibadete gider. İKLİM TURİZM bu durumdan sorumlu tutulamaz. Otellerde müsaitlik durumu, beklemeden giriş yapılabiliyorsa varsa bu uygulama geçerli değildir. Suudi Arabistan’daki otellere aşırı talep nedeniyle otellere giriş çıkışlarda MÜŞTERİ’nin sabırlı olması gerekmektedir. Çünkü kesin rezervasyon yapıldığı halde bazen odaların hazırlanması ve giriş yapılabilmesi için beklemeler olabilmektedir. Bu durumdan İKLİM TURİZM sorumlu tutulamaz.

 

Madde13- Otel Kategori ve Yıldızları

İKLİM TURİZM broşürlerinde belirtilen otel kategorileri Suudi Arabistan standartlarına göredir. İklim Turizm’in taahhüt ettiği standartta otellerde veya muadili olan otellerde konaklama yaptırılır. Düşük standartta otellerde konaklama yaptırılamaz, zorunlu durumlarda ise aradaki konaklama bedeli farkı MÜŞTERİ’ye grubunda yer alan kişi sayısınca toplu olarak iade edilir.

 

Madde 14 – İklim Tur program bilgilerini MÜŞTERİ’ye kısa mesaj (SMS) yoluyla gönderebilir.

 

Madde 15- Herhangi bir anlaşmazlık vukuunda İstanbul Mahkemeleri yetkilidir.

Tarafların rızalarına dayanan ve 15(on beş) maddeden oluşan bu sözleşme ……………………… tarihinde 2(iki) nüsha olarak taraflar arasında imzalanmıştır.

 

Taraflar:

İKLİM TURİZM                                                                                                                                MÜŞTERİ:

…………………………………………………………                                                                                ……………………………………………………


 

Etiketler: umre umre seyahat sözleşmesi mesafeli satış umre koşulları